Що таке Світ композитів?

Десь вже з 2014 року я відчув, що на державній службі вичерпався психологічно по кільком причинам – я завжди принципово підтримував Європейський вибір України.

Я активний учасник обох майданів і завжди мав свою громадянську позицію, тому зі служби в вищих державних установах я пішов. Працюючи там понад десять років, я мав змогу спілкуватися з науковцями, промисловцями та власниками великого бізнесу. Ще тоді я зрозумів для себе важливу річ:

– Без розвитку науки, технологій і промисловості існування держави неможливе.

У 2015-му я створив Державне Підприємство “Інноваційно-Інжинирінгові технології”, а далі сам вирішив займатися розвитком наукоємних технологій.

Недаремно всі мої компанії мають статус “науково виробничих підприємств – НВП” а собі за мету я поставив – відродити науковий потенціал нашої країни.

У мене була дуже амбіційна ціль – зібрати власну виробничу лінію!
Так у 2017 році з’ явилася компанія “Світ композитів”.

При виборі назви я керувався наступним:
“Композит” – слово універсальне і несе в собі кілька значень.

Це щось дуже технічне і прогресивне, що створене способом поєднання дуже різних компонентів і в результаті з’являється щось цікаве і надзвичайне!

В нашому випадку це була композитна арматура – почали ми з виробництва діаметра 4 мм і дійшли до 32 мм.

Така арматура в 3,5 рази легша і два рази міцніша за металічну, відповідно – вона ще й дешевша.

З того часу ми винайшли власну методику випробувань композитної арматури і легалізували два Державні стандарти України (ДСТУ) – третій вже на підході.

Хто знає що це таке, той розуміє, що дуже непросто і незвично те, що приватний бізнес може розробляти державні стандарти.

Виявляється може – якщо є така мета!

Наша продукція вже широко використовується в Україні і за її межами. Одні з самих великих наших об’єктів це –  злітно-посадочні полоси кількох  аеропортів України і Тернопільський шляхопровід(вересень 2022)

Тернопільський міст став першим в Україні, який було зроблено з композитної арматури і на його будівництво під час війни, ми надали місту безкоштовно свої матеріали на 700 тис.грн.

Реконструкція стадіону “Шахтар” в Ватутіному теж проводилась нами за допомогою цієї технології – основа під штучним полем і біговими доріжками.

Так трапилось, що тепер все моє життя пов’язане з композитами.

Навіть наш футбольний клуб, заснований в Ватутіному, теж називається – ФК “Композит”. 

Сподіваюсь, що тепер всі вболівальники нашого міста розуміють, чому так називаються наші дитячі та дорослі футбольні команди та чому для мене це так важливо!

Основні виробничі потужності я розмістив в Гостомелі, нашому місті-герої, яке з перших днів повномасштабного вторгнення знаходилось в активних бойових діях і в окупації.

В результаті артилерійських обстрілів завод був знищений і зараз він фактично не працює – окупанти заходили до нас на територію чотири рази. Важко прийняти те, що того, що ти любив і створював з “нуля”, вже фізично не існує.

Але я знаю, що ми все відродимо і відбудуємо – головне, щоб наші люди були живі-здорові та повернулися в рідні домівки.

Дякую нашим мужнім ЗСУ за те, що ми маємо змогу жити і допомагати відновлюватися нашій державі. Дуже хочу, щоб у Ватутіному відродилися великі промислові традиції, людям були створені комфортні умови для життя і роботи, а наше місто розквітало і жило новим життям! Ми вже над цим працюємо!

А на нас чекає ще купа роботи та багато добрих справ!
Все буде добре!
Слава Україні!

  • Сергій Ковалюк – засновник Благодійного Фонду Культурологія