Чому саме дитячий футбол?

Перші спортивні кроки Благодійного Фонду “Культурологія” були спрямовані на підтримку ветеранського футболу.

Ватутіне завжди славилось своїми давніми футбольними традиціями та ми змалечку пам’ятаємо як на день Шахтаря до нас часто могли завітати ветерани “Динамо Київ”. 

Тоді наші батьки так запросто грали на одному полі з кумирами своєї молодості. І серед наших ветеранів зараз є хлопці які забивали Динамо в таких матчах.

Тому дуже важливо такі традиції  зберегти та примножити.

Але основа всіх основ це дитячий футбол – без нього не буде ніякого розвитку, тому що з дитинства треба прививати дітям любов до спорту, праці та командного духу.

Тому зараз основні наші зусилля спрямовані на розвиток дитячого футболу. Дорослі завжди можуть самостійно боротися зі своїми труднощами, а дітям в цьому потрібна допомога.

Новий поштовх в дитячому спорті ми відчули з початком повномасштабного вторгнення, коли до нашого міста приїхало дуже багато дітей з зон бойових дій і окупованих територій.

Навіть сьогодні, дітей зі статусом ВПО в нашій громаді  близько 1800 – це дуже велика цифра!

Саме тоді ми активно почали підтримували дитячі футбольні секції, організовувати свої домашні турніри й брати участь в виїзних іграх. Всі спортсмени знають, що без змагань розвиватися важко – треба показувати себе і підтягуватися до рівня сильніших команд.

Якісь турніри ми виграли, десь нам не дуже пощастило, ми навіть стали чемпіонами Черкаської області серед команд 2016-2017 року народження, але не це так важливо.

Головне, що наші діти відчувають себе причетними до важливої справи, їх є кому тренувати та вони розуміють, що їм до снаги будь-яка команда України.

І це правда…

Вони виходять на поле проти своїх однолітків з великих міст і іменитих клубів і у них виграють.

Хочеться їм привити одну важливу ідею:

Будь-яка дитина, навіть з самого маленького містечка чи села, може добитись успіху, якщо буде наполегливо працювати, ставити амбіційні цілі й відчувати підтримку.

Тому і надалі ми будемо підтримувати ватутінський дитячий футбол, і маємо амбіційну ціль – взяти участь в першості України з командою від Звенигородського району. 

Для цього ми знайдемо самих спортивних діток і їх батьків, створимо умови для їх тренувань і забезпечимо самим необхідним.

Ми вже заснували в нашому місті Футбольний Клуб “Композит”, і найближчим часом у наших дітей буде нова футбольна форма і не тільки…

Ми візьмемо участь у нових турнірах і запросимо до себе сильні команди. 

А приклад дітям є з кого брати – наші ветерани чемпіони Черкаської області, а основна команда – чемпіон Звенигородського району.

Не зважаючи сьогодні на такі нелегкі часи – ватутінському дитячому футболу бути!

Тому що:
Футбол – це мислення, футбол це соціум,  футбол це виховання, футбол це розвиток…
Футбол – це життя!

А на нас чекає ще купа роботи та багато добрих справ!
Все буде добре!
Слава Україні!