Підсумки Марафону з Безпеки для школярів Ватутінської громади

Доброго дня, шановні ватутінці!

Як ми й анонсували минулого тижня Благодійний Фонд “Культурологія” спільно з нашими партнерами Громадською Організацією “Друзі Патрона” організували тижневий Марафон з Безпеки для школярів Ватутінської громади.

За цей тиждень ми провели заняття в:

  • Юрківська гімназія – 19 вересня 
  • Початкова школа + Гімназія 1 – 20 вересня 
  • Ліцей 2 + Ліцей 1 – 21 вересня 
  • Стецівська гімназія – 22 вересня 

Наші заняття відвідали 500+ ватутінських школярів!

Ми були приємно вражені інтересом та цікавістю до цієї теми наших юних друзів, діти показали свої знання та ставили багато питань. 

І хоча в нашому регіоні, слава Богу, не було активних бойових дій. Проте ми вважаємо, що зараз кожна дитина має бути обізнана в такій життєво важливій темі, та знати що робити у разі виявлення вибухонебезпечного предмета. Ми раді, що ватутінські школярі виявились дуже свідомими в цьому.

А також в рамках Марафону було оголошено конкурс малюнку, на якому учням було запропоновано дві теми на вибір: 

  1. Ким ти бачиш пса Патрона в мирному житті після перемоги? Яку професію він може опанувати в мирний час ще крім військової? 
  2. Як ти уявляєш друзів Патрона з різних країн світу? Це можуть бути песики тієї ж самої породи, але з інших держав і континентів – різних національностей, кольору шкіри,  стилю  одягу і роду занять.

Школярі з кожної школи прийняли свою активну участь і створили аж 107 малюнків!

28 вересня комісія конкурсу вивчила всі роботи та відібрала 22 номінанти, роботи яких, на наш погляд, заслуговують додаткової уваги.

А сьогодні, 1 жовтня, переможці були нагороджені цінними подарунками на благодійному концерті, присвяченому Дню захисників та захисниць України та Покрови Пресвятої Богородиці, у Ватутінському міському Палаці культури.

Але наших юних художників чекає окремий сюрприз – ми вирішили відзначити кожного учасника конкурсу окремими призами – тому без подарунка ніхто не залишиться.

А в вестибюлі ми організували виставку усіх робіт і всі бажаючі могли оцінити творчі та креативні малюнки.

У нас вийшло дві суцільні стіни з цих чудових та позитивних робіт!

Дякуємо нашим школярам за участь у навчанні та у конкурсі малюнка!

Дякуємо керівникам шкіл вчителям, за те, що відгукнулися до участі в такому важливому заході.

Окрема подяка Ватутінському центру соціальних служб в особі його керівника – Лукашенко Світлани Олександрівни, за чітку організацію навчального та урочистого процесу.

Наша вдячність міській раді за всебічне сприяння в цій серйозній справі.

До нас вже звернулися кілька міст Звенигородського району с проханням провести подібні заняття – спробуємо допомогти в цьому.

Засновники ГО Друзів Патрона, хоча родом і з нашого міста, але зараз мешкають в Ірпені та не з чуток знають про реальну ситуацію з вибухонебезпечними залишками війни в Україні!

Бережіть себе і своїх близьких

Все буде Ватутіне!
Все буде Україна!
Слава Україні!